De praktijk

Uw arts is
Dokter L.H.L. Blind
Zandweide 1
7225 NE Olburgen
Tel. Praktijk: 0642329191
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De praktijk is geopend op dinsdag en woensdag . Stuurt u voor contact of afspraken liefst een e mail.  Anders: telefonisch spreekuur van 11.00-12.00 uur op dinsdag en woensdag.

AGB- code (als GZ- psycholoog) 94-(0)03710
AGB- code (als arts) 84-(0)53693
Big registratie Arts: 29020013001
Big registratie GZ psycholoog: 89020013025

VISIE
Mijn naam is René Blind en ik studeerde af in 1984 als arts aan de Universiteit van Utrecht en een half jaar later aan dezelfde Universiteit als psycholoog in de klinische psychologie. Vanaf 1988 is dit Gezondheidszorg psycholoog geworden.
Het Gezondheids Centrum Soest is vanaf 1986 gevestigd in Soest. En vanaf oktober 2020 is dit verhuisd naar Olburgen. En nieuw genoemd Geneeskunde op Maat Olburgen.

Al tijdens mijn studietijd had ik de visie dat lichaam (soma) en geest (psyche) en ziel één geheel vormen.
Waarbij het onderscheid dat gemaakt wordt tussen deze drie begrippen eigenlijk niet bestaat. Lichamelijke klachten gaan meestal samen met grotere of kleinere psychologische- of zingevings- problemen.
Maar ook psychische- of zingevingsproblemen gaan in de meeste gevallen gepaard met fysieke klachten. Dit betekent dat bij ieder mens met zijn klachten naast het stellen van de reguliere diagnosen ook gekeken wordt hoe dit zich verhoudt met zijn of haar persoon, karakter en leefwijze.
Hieruit heeft zich het concept Geneeskunde Op Maat ontwikkeld.

Vanuit dit concept wordt samen met u gekeken wat de best mogelijke manier is om tot een zo optimaal mogelijke gezondheid te komen. Hierbij is het ook mogelijk om voordat er al grote klachten bestaan, te zoeken naar methoden om te voorkomen dat deze zich zullen gaan ontwikkelen.

Het bevorderen van het zelf genezend vermogend van de mens staat hierbij centraal.
Dit is wat we heden ten dage ook Leefstijl Geneeskunde noemen.